Zaštitarsko Ekološka Udruga  ČAPLJA osnovana je 2003. godine na inicijativu nekolicine zaljubljenika u prirodu, a sa ciljem da promovira ekološku osvještenost mještana Podturna. Udruga trenutno broji 35 članova koji su vrlo aktivni na radnim akcijama ekološkog značaja, organizaciji tribina, obilježavanje dana vezanih uz ekologiju i aktivnostima koje provodi Općina Podturen.

 

 

Kako Udruga nije imala svoju prostoriju za sastanke i djelovanje, ukazala se potreba za izgradnjom okupljališta (drvena kučica) uz pomoć Općine. Nakon što smo pronašli adekvatnu lokaciju, 2015 započela je  izgradnja drvene kućice, trenutno je  na polovici izgradnje i planirani dovršetak do kraja 2017.

U planu je još i izgradnja Ekološke staze koja bi kućici dala svrhu. Kao je ekologija bitna u životu čovjeka i sredine u kojoj živi, pozivamo sve zainteresirane osobe pogotovo one mlađe dobi da nam se pridruže…

kontakt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

tel: 098450991

 

 

 

 

 

 

 

15. godišnjica djelovanja ZEU „Čaplja“ Podturen

 

U Podturnu 13. listopada 2018 svečano je obilježena 15. godišnjica djelovanja ZEU „Čaplja“ Podturen uz nazočnost gostiju i članova Udruge uz uvodni citat voditeljice : „Prirodu nismo naslijedili od naših predaka nego smo je posudili od naših unuka“ , a Limena glazba Podturen izvela je himnu i nekoliko domaćih obrada pjesama. 

 

 

Prisutnima se obratio predsjednik Rudolf Rajf te ukratko predstavio dosadašnji rad udruge koji se ocrtava u ekološkoj  osviještenosti mještana, organizaciji predavanja i tribina vezanih uz ekologiju.

Također smo izgradili ekološko-drvenu kučicu volonterskim radom vrsnih majstora i financijskom pomoći Općine Podturen i domaćih poduzetnika, a  koja će doprinijeti tome da se aktivnosti Udruge intenziviraju.

Na kraju je pozvao sve da se aktivno uključe u rad Udruge naročito mlade.

 

 

Skupu se obratio i načelnik opčine Podturen i podržao rad udruge.

Izdvojili bi još nastup članica KUD-a  Podturen koje su za ovu priliku otpjevale nekoliko pjesama.

Tom prigodom su dodijeljena priznanja osnivačima i članovima za osobni doprinos u radu udruge, također su podijeljene zahvalnice udrugama i poduzetnicima koji su svestrano i nesebično doprinijeli Udruzi.

 

 

Svečanost je završena citatom : „Ako pratimo prirodu kao vođu nikada nećemo zalutati“, a uslijedio je domjenak i druženje.

 

 

 

OPĆINA PODTUREN

Ivana Grščića 5

40 317 Podturen

Telefon: 040 847 260

Fax: 040 847 004

E-mail: opcina@podturen.tcloud.hr

OIB: 86969011305

IBAN: HR32 23400091834200007

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com