DSR "sport za sve"Mura Ferketinec uspješno je sprovela tjedan tjelesne aktivnosti. Šetali smo uz zaštićeni krajolik rijeke Mure i imali sat razgibavanja pod stručnim vodstvom.
 
 
 
 
 
Putem plakata koje smo same izradile, informirali smo mještane o ovoj hvale vrijednoj manifestaciji koja je na dobrobit svih mještana a u svrhu razgibavanja i promocije sporta i rekreacije.
Bilo je prisutno 13 sudionika (naknadno su se priključile još 3 osobe).
Lijepo smo se razgibali i naravno podružili.
 
 
 
 
 
DSR "SZS" MURA
Predsjednik
Dušanka Berein

 

 

 

„Kulturno umjetničko društvo – Podturen“ osnovano je 1979. godine i od osnivanja punih 38 godina djeluje na svim poljima kulturne baštine. Za 30 godina djelovanja primili smo srebrnu plaketu HSK-ZAGREB, te mnoga priznanja za naše izvorno međimursko stvaralaštvo.

Brojimo 85 aktivnih članova koji su raspoređeni u sekcije ili skupine. Pjevačka skupina, dramska, tamburaška, dječja folklorna skupina, međimurski narodni običaji te fašničko pokladna skupina. Pjevačka skupina ima odličan pristup izvorno Međimurskoj i sakralnoj pjesmi. Ponos međimurske pjesme je nastup pjevačke skupine na najviše nastupa na Međimurskoj popevki u Nedelišću sa izvornim pjevanjem, na smotri „Pesmarica naših mamica“ i Ivanovcu gdje smo dobili povelju za desetogodišnji nastup, zastupali smo Međimursku županiju u Svetom Ivanu Žabno-sa izvornim međimurskim pjesmama, te na koncertima sakralnih pjesama. Na smotri međimurskih narodnih običaja u Kotoribi nastupamo svake godine.

Ponosimo se našim običajem, a kojega gajimo 36 godina. To je obrada lana, po čemu smo poznati i u Mađarskoj gdje smo 2014. imali projekt Slovenija-Hrvatska Ekomuzej Mura.
Fašničko-pokladna skupina broji 45 članova. Ponosimo se izvornom drvenom maskom čaplje i štrki iz Podturna. To je jedna od triju maski u Međimurskoj županiji koja je priznata kao izvorna jer je izrađena ručno od drveta. Sa pokladnim običajima bili smo u Opatiji, Rijeci, Senju, Munchenu, Maruljima, Samoboru, Lovranu, Visoko u Zagorju, Sloveniji, Slavonskoj Požegi i diljem Međimurske županije. U mjestu smo organizirali 16. Podturenski fašnik u kojem je sudjelovalo 20 skupina iz naše županije. 14. fašnik poprimio je međunarodni karakter jer smo imali goste iz Mađarske i Slovenije u sklopu projekta Slovenija-Hrvatska Ekomuzej Mura-„Fašnik u Podturnu“.

2001. godine nastupali smo na 35 Međimurskoj smotri folklora u Zagrebu.
2012. na 46 smotri folklora u Zagrebu i 2014. godine sa pokladnim običajima na međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu.

Sa dječjom folklornom skupinom nastupali smo na međunarodnoj smotri folklora u Karlovcu te u Zagrebu na dječjem festivalu izvorne pjesme i plesa i smotrama dječje Međimurske popevke u Svetom Martinu na Muri.

2014. godine po drugi put smo nastupali u emisiji „Lijepom našom u Murskom Središću“.

I nadalje naše društvo ima volje za nastupe u našoj županiji i diljem Hrvatske te nam je želja zaštiti našu masku čaplje i štrki kod Unesca kao nematerijalnu kulturnu baštinu te obradu lana.

 

Udrugu žena Sivica , nastala je na inicijativu gđe Slave Varga krajem  2004 g. Održan je prvi neformalni sastanak i dogovoreno je da se i u našem mjestu pokrene društveni život za sve mještane i mještanke Sivice. Kao UŽ Sivica registrirani smo 05.02.2005. godine  sa ciljem za očuvanjem međimurske baštine i običaja od zaborava. Želja članova Udruga žena Sivica je prenjeti prebogatu međimursku baštinu mlađim naraštajima , što se i u dobroj mjeri uspijeva. Udruga djeluje kroz  folklornu sekciju, zbor, tamburašku sekciju, glumačku sekciju  te  sekciju izrada ručnih radova. Kako se svake godine već tradicionalno održava fašnik u općini Podturen tako i naša udruga svake godine sudjeluje sa različitom maskom i u drugim jestima kao i na međimurskom fašniku u Čakovcu. Zatim dolazi na red tradicionalna priredba povodom Međunarodnog dana žena za sve mještane kao i ostale goste sa spletom kola, pjesmom, igrokazom... Članice udruge sade i odžavaju cvjetne gredice oko društvenog doma. Pjevačka skupina nastupa na Pjesmarici naših mamica, na predsmotri za međimursku popevku, tamburaši se pripremaju za smotru tamburaških sekcija u Mačkovcu. Održavaju se izložbe ručnih radova, sportske igre. Neke od članica su i u ženskoj vatrogasnoj ekipi. Udruga žena Sivica broji 44 člana i pokriva sva događanja u mjestu ili općini Podturen. 

 

predsjednica udruge je Jasna Kovač

tajnica Spomenka Lesar

gmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Puni naziv udruge: UDRUGA ŽENA SIVICA

GLAVNA 49, SIVICA

40317 PODTUREN

 

I .OSNOVI PODACI O ŠK MIKLAVEC

1.

Puni naziv udruge

ŠAHOVSKI KLUB MIKLAVEC

2.

Skraćeni naziv  udruge

ŠK MIKLAVEC

3.

Sjedište udruge (poštanski broj, ulica i broj)

MIKLAVEC 90, 40316 Vratišinec

5.

Ime i prezime osobe ovlaštene za zastupanje

DAMIR SRPAK

Dužnost koju obavlja u udruzi

PREDSJEDNIK

6.

Telefon / mobitel

   0992177199

7.

Telefaks

-

8.

E-mail adresa

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

9.

Internet stranica

-

10.

OIB udruge

76334170869

11.

Godina osnutka udruge

2001.

Datum i godina upisa udruge u Registar udruga Republike Hrvatske

12.03.2001.

Registarski broj udruge iz Registra udruga RH

20000604

12.

Broj RNO ( Broj iz Registra neprofitnih organizacija Ministarstva financija)

0299411

Prema podacima iz RNO-a:

b.  Obveza vođenja jednostavnog knjigovodstva

13.

IBAN žiro računa i naziv banke

HR8423400091116019704

PBZ

16.

Sportska udruga koristi prostor (teren/objekt u vlasništvu općine)

        DA             

DRUŠTVENI DOM MIKLAVEC

17.

Djelatnost udruge sukladno Statutu

SPORT

Da li je udruga članica zajednice udruga ili saveza

DA           NE

ŠAHOVSKI SAVEZ MEĐIMURJA,

HRVATSKI ŠAHOVSKI SAVEZ

19.

Broj članova udruge

17

                   

 

 

Šahovski klub Miklavec osnovan je u 17. veljači 2001. godine u Miklavcu.

Izvršni odbor ŠK Miklavec čine: Damir Srpak - predsjednik, Mario Božinović – potpresjednik, Dradutin Paler – tajnik, Zvonko Glavina – blagajnik, Zoran Srnec - kapetan

Cilj ŠK Miklavec je promicanje, razvitak i unapređenja šaha u Općini Podturen, a posebno u naselju Miklavec.

Ciljeve ŠK Miklavec ostvarujemo obavljanjem  sljedećih djelatnosti:

 • promicanje šahovskog sporta
 • planiranje rada i razvitka šaha kao sporta
 • informiranje javnosti o aktivnostima kluba i raznim šahovskim natjecanjima
 • jačanje suradnje s drugim šahovskim klubovima i srodnim organizacijama
 • sudjelovanje u sportskim natjecanjima
 • organiziranje i vođenje sportskih natjecanja
 • priprema i trening članova za sudjelovanje na šahovskim natjecanjima
 • sportska poduka te trening djece i mladeži
 • rekreacija i razonoda članova kroz igranje šaha

Šahisti se natječu na ekipnim natjecanjima u organizaciji šahovskog saveza Međimurja i Hrvatskog šahovskog saveza (KUP Međimurja, III šahovska liga Centar B,  brzopotezno prvenstvo Međimurja…). A također nastupamo i u pojedinačnoj konkurenciji na prvenstvima i turnirima organiziranim u Hrvatskoj i susjednim državama).

Damir Mavrin bio je osnivač i dugogodišnji predsjednik Šahovskog kluba “Miklavec”. Kao strastveni zaljubljenik u šah u Šahovski klub “Miklavec” doveo je veliku većinu igrača od kojih neki i dan danas igraju (Srnec, Srpak, Bunjac…). U 2011. godine je godine iznenada umro nakon kratke bolesti.

 

 

 

Memorijalni šahovski turnir „Damir Mavrin“

Izvršni odbor na čelu sa predsjednikom Damirom Srpak donio je odluku da se u spomen na Damira Mavrin organizira Memorijalni turnir koji će prerasti u tradicionalni.

 

 

Turnir se održava u pravilu od 3. do 6. siječnja svake godine i traje 4 dana. Osim što je memorijalnog karaktera, ujedno je i prvi otvoreni šahovski turnir u Međimurju. Na turnir dolaze igrači iz cijele Hrvatske, susjedne Slovenije a ponekad i iz Mađarske. Prvi turnir održan je 2013. Ove godine (2017.) održan je peti po redu memorijalni turnir.

Mjesto održavanja turnira je dvorana kavane “Cobra” u Podturnu. Tijekom četiri dana odigra se ukupno sedam kola po švicarskom sustavu s tempom od 90 minuta s 30 sekundi dodatka po potezu. Tri najbolja šahisti osvajaju pehare i nagrade, a nagrade se dijele još u tri  kategorije: rejting do 1800 bodova, rejting do 2000 bodova i rejting do 2200  bodova. Također najbolja šahistica, kadet i junior osvajaju pehare.

NAJBOLJI REZULTATI

Seniori

Šahovski klub Miklavec postao je pobjednik Kupa Međimurja za 2013. godinu! Za Miklavec su nastupali Ivan Novak (pet bodova iz šest partija), Branimir Bunjac (4 iz 5), Zoran Srnec (1 od 1), Antonio Sermek (4,5 od 6) i Damir Srpak (3 od 6).
Slijedio nastup na državnom finalu u svibnju u trajanju od šest dana (21-26. svibnja 2013.) u Bolu na Braču. Nastupali su I. Novak, A. Sermek, B. Bunjac, D. Srpak, Z. Srnec, D. Paler i Z. Glavina.

Kadeti

Pobjednici na regionalnom prvenstvu kadeta 2014. Nakon što su naši kadeti, učenici Osnovne škole Podturen, postali županijski prvaci, nastupili su na Regionalnom natjecanju u Gradini pokraj Virovitice. Igrali su pobjednici iz 4 županije. Zahvaljujući ovome uspjehu nastupili su na državnom natjecanju osnovnih škola u Poreč od 27. do 29. travnja 2014. 

 

 

 

 

Naš početak... Kraj 2014. godine označio je ustvari početak Limene glazbe općine Podturen.

 

 

Na inicijativu profesora trube, Antonija Baranašića iz Domašinca i općinskog načelnika gosp. Josipa Lepena,  sazvan je sastanak roditelja djece zainteresirane za uključivanje u limenu glazbu.   Roditelji su sami morali nabaviti djeci instrumente i ujedno su preuzeli i veliku obavezu osnivanja i vođenja udruge Limene glazbe. Tijekom tog početnog razdoblja Općina nam je bila glavna financijska potpora u nabavci osnovnih pomagla, neophodnih za daljnje funkcioniranje orkestra.

Unatoč svim početnim problemima uspjeli smo okupiti  15 hrabrih mališana koji su bili voljni i spremni upustiti se u njima potpuno novi svijet nota i taktova.   

Naših prvih 15 najbitniji, temelj naše udruge, zlatni početak Limene glazbe općine Podturen čine:

Na bubnjevima –Karlo Jambrović i Josip Sokač,

Na flauti- Lana Polanec i Stela Strnad,

Na klarinetu- Lana Hatlek i Marko Vidović,

Na saksofonu- Marko Drk,Tomislav Sklepić i Lovro Vidović ,

Na trubi- Karlo Beličanec, Mateo Drk, Lorenna Hranilović, Patrik Jambrović, Mihael Novak i Edita Strnad

2016. godine pridružuju nam se još...

Na bubnjevima- Luka Sokač

Na fluti: Glorija Hatlek

Na saksofonu- Leonarda Krsnik, Klara Sokač i Jurica Rajf

Na klarinetu – Barbara Mučič

Na trombonu – Valentina Jalšovec

Na tubi- Stjepan Mesarek

Kroz cijelo vrijeme, od samog prvog nastupa glazbena potpora su nam neki neprocijenjivi ljudi, koji sviraju instrumente koji ili nisu zastupljeni u našem orkestru ili nisu zastupljeni u dovoljnoj mjeri. Ljudi, iskusni svirači, koji nam uvijek unatoč brojnim obavezama priskaču u pomoć. To su: Matija Sokač, Antun Ciceli, Lucija Mesarek, Toni Sokač, Danijel Požgaj drugi.

Budući da u to vrijeme, vrijeme osnivanja naše udruge, na snagu stupa novi Zakon o udrugama to je malo usporilo registriranje same udruge, no unatoč svemu s danom 17.02.2015. godine upisani smo kao udruga u Registar udruga Republike Hrvatske. Prvo predsjedništvo novoosnovane udruge čine: Dejan Polanec- predsjednik, Dejan Hatlek-podpredsjednik, Suzana Strnad- tajnica i Helena Beličanec- blagajnica. Tijekom 2016. održana je Izvanredna izborna skupština te je došlo do nekih promjena u predsjedništvu. Dejan Hatlek postaje predsjednik, Slavko Strnad-podpredsjednik, dok Suzana Strnad i Helena Beličanec ostaju na svojim funkcijama kao tajnica i blagajnica.U tom sastavu djelujemo i danas.

Za to vrijeme djeca su marljivo učila prve note, i pripremala se za prvi nastup.

Početkom 5. mjeseca, točnije 17.05.2015. djeca su dobila prvu priliku pokazati što su naučila, budući da ih je Udruga „Turen“ pozvala da sudjeluju na njihovom humanitarnom koncertu „Tu dobri su ljudi“.

Izvedene su slijedeće skladbe:

Oda radosti, Kad sveci maširaju i Klinček stoji pod oblokom

O samom nastupu samo mogu reći u svoje ime i u ime svih roditelja da su nas djeca oduševila, bili smo zadivljeni  onim što su djeca postigla za tih par mjeseci vježbanja.

 

 

Prvi javni nastup Limene glazbe općine Podturen – 17.svibnja 2015.godine Ubrzo nakon toga uslijedio je i drugi nastup 04.06.2015. godine   povodom proslave Dana općine Podturen. Da proslavimo uspješne prve nastupe organizirali smo na Muri roštiljadu, 26.06.2015. godine.  Svi smo se skupa lijepo podružili uz roštilj, i  zajedničku igru, te nam je to postala tradicija koje se svi rado pridržavamo svakog ljeta.

Za vrijeme ljetnih praznika djeca su marljivo vježbala te su u školi imali nastup, na prvi dan škole kao  dobrodošlicu za male prvašiće.

07.09.2015. Nastup za prvi dan škole

1.rujna 2015. godine- Nastup na Danima Podturna

Održani promocijski koncerti diljem općine.

13.09.2015. Društveni dom Miklavec                                      

Društveni dom Sivica

19.09.2015. Društveni dom Novakovec

Naš najveći uspjeh u 2015. godini bio je Božićni koncert, koji je napunio dvoranu Društvenog doma do zadnjeg mjesta 12.prosinca 2015. godine

Na izrazito uspješnu 2015.godinu, nadovezala isto tako uspješna 2016. Nastupi su se nizali jedan za drugim...

Nastup u školskoj dvorani povodom Judo turnira

Podturenski fašnik 2016.

Proljeće 2016.godine                                                                                               

Učitelj nas vuči „ mašerati“

24.travnja 2016. proslava 101. rođendana Đure Strahije u staračkom domu Sv. Ana u Sivici

Prvo sudjelovanje na Tijelovskoj procesiji, 28.svibnja 2016.       

Proslava Dana Općine

Prvo sudjelovanje na Smotri Limenih glazbi i puhačkih orkestara Međimurske županije 15.svibnja 2016.godine Mursko Središće

27.svibnja 2016. Nastup povodom Dana škole                     

Druženje povodom proširenja prostorija 09.2016.

Godišnji koncert 01.listopada 2016.godine

Gosti na koncertu: HPD „Rodoljub“ iz Virovitice

Sudjelovanje na Polnoćki i Božićnoj poldanjoj misi prosinac 2016.

Podturenski fašnik 2017.godine

Gostovanje u Prelogu na godišnjem koncertu 07.siječnja 2017.

Godišnji koncert 29.travnja 2017. godine, Gosti: Gradska glazba Virovitica

Priredba za proslavu Majčinog dana 14.svibnja 2017. godina, Gosti OŠ Podturen i PŠ Miklavec

Proslava Dana općine 15.lipnja 2017.godine                      

Tijelovska procesija                                   

Drugo sudjelovanje na Smotri Limenih glazbi i puhačkih orkestara Međimurske županije 18.lipnja 2017. godine u Prelogu

 

 

Limena glazba općine Podturen...danas

Stara poslovica kaže: „ Slika govori više od tisuću riječi“....a ove slike govore dovoljno o nama

 

DETALJNIJE

 

Zaštitarsko Ekološka Udruga  ČAPLJA osnovana je 2003. godine na inicijativu nekolicine zaljubljenika u prirodu, a sa ciljem da promovira ekološku osvještenost mještana Podturna. Udruga trenutno broji 35 članova koji su vrlo aktivni na radnim akcijama ekološkog značaja, organizaciji tribina, obilježavanje dana vezanih uz ekologiju i aktivnostima koje provodi Općina Podturen.

 

 

Kako Udruga nije imala svoju prostoriju za sastanke i djelovanje, ukazala se potreba za izgradnjom okupljališta (drvena kučica) uz pomoć Općine. Nakon što smo pronašli adekvatnu lokaciju, 2015 započela je  izgradnja drvene kućice, trenutno je  na polovici izgradnje i planirani dovršetak do kraja 2017.

U planu je još i izgradnja Ekološke staze koja bi kućici dala svrhu. Kao je ekologija bitna u životu čovjeka i sredine u kojoj živi, pozivamo sve zainteresirane osobe pogotovo one mlađe dobi da nam se pridruže…

kontakt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

tel: 098450991

 

 

 

 

 

 


UDRUGA ŽENA "ŠIPEK" NOVAKOVEC

Palojek 2, Novakovec

40317 PODTUREN

 

Udruga žena "ŠIPEK" Novakovec osnovala se 5. veljače 2010.godine u Novakovcu. Inicijatori osnivanja udruge bile su: Ljubica Furdi, Mila Blažon i Katica Dobrovolec.

Ciljevi udruge su: poboljšanje kvalitete društvenog života mještana Novakovca; razvijanje kulturne,socijalne i ekološke svijesti među žiteljima; poticanje druženja i bolja suradnja među žiteljima...

Udruga se bavi sljedećim djelatnostima: njegovanjem starinskih običaja te njihovog prenošenja mladim generacijama;  organizacija i provođenje dobrovoljnih radnih akcija s ciljem poboljšanja životnih uvjeta i društvenog života žitelja; poticanje kreativnosti i stvaralaštva u odgoju i obrazovanju; pomoć i podrška djeci; tjelesne aktivnosti te igre koje se organizirano izvode radi unapređenja zdravlja i rekreacije...

Programi koje udruga ostvaruje kroz godinu su: Novakovski fašnik; tradicijske igre s djecom Područne škole Novakovec; radionice; sportske igre i druženja (između udruga te općine); obilježavanje dana oslobođenjaVukovara; posjet sv. Nikole; radionice (Advent); izložbe (Advent); održavanje okoliša oko spomenika Vladimira Rojke i škole te prostora okolo društvenog doma.

U nekoliko godina djelovanja ostvarile smo pozitivne rezultate i reakcije među mještanima Novakovca, a  posebno smo ponosne na suradnju sa udrugama iz Novakovca, a i cjelokupne općine Podturen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Želeći udružiti mlade ljude s područja općine Podturen, na inicijativu sedmero ljudi 25.8.2016. osnovana je UDRUGA MLADIH PODTUREN koja za sada broji 80 članova.

S obzirom da mladi ljudi sve više vremena provode za računalom i uz mobitel, a sve manje u zajedničkom druženju, među ciljevima naše Udruge je zajedničkim snagama mladenačku energiju usmjeriti u neki od oblika društveno korisnog rada. Prvenstveni cilj je druženje i zabava, a uz to i napraviti nešto korisno za zajednicu i za mlade ljude.

Osnivači Udruge su Perica Hajdarović, Martina Sokač, Petra Jambrošić, Martina Zadravec, Patrik Posavec, Anel Tomašič i Klara Ovčar.

Udruga sukladno ciljevima Udruge djeluje na području kulturnih, glazbenih, znanstvenih, sportskih, ekoloških, humanitarnih i drugih sadržaja vezanih uz studentski i općedruštveni život, a posebno kroz sadržaje kojima je zadatak promoviranje i očuvanje međimurske tradicije i kulture.

U proteklih nekoliko mjeseci od osnivanja, UDRUGA MLADIH JE:

 • U suradnji s udrugom mladih iz Novog sela Rok posjetila advent u Zagrebu
 • Sudjelovali smo na Križnom putu po našoj Općini
 • Organizirala vrlo zanimljivo i opsežno predavanja o VODI- našem najvećem blagu koje je održala Marija Purić Hranjec, dipl. ing. molekularne biologije
 • Postali ambasadori Crvenog križa na području Općine Podturen
 • U sklopu dana Međimursku županije organizirala izložbu Egzotičnih životinja vlasnika Patrika Posavca, a predavanje o njima održala nam je Ivana Rojko, mag.educ.biol.
 • Povodom dana plesa Udruga mladih je za mlade i starije organizirala plesnjak u Društvenom domu u Podturnu
 • U suradnji s Općinom Podturen, Udruga mladih Podturen pomagala je u organizaciji i provedbi Dana Općine Podturen 2017
 • Sudjelovali smo na malonogometnom turniru u Vratišincu
 • Sudjelovali smo u emisiji Glas mladih na HRČAK - Hrvatski radio Čakovec!

 

ČLANCI U NOVINAMA O NAMA:

http://emedjimurje.rtl.hr/drustvo/patrik-posavec-izlozio-egzoticne-zivotinje-u-podturnu

http://emedjimurje.rtl.hr/drustvo/podturen-udruga-mladih-i-udruga-caplja-organizirale-javnu-tribinu

http://emedjimurje.rtl.hr/drustvo/mladi-iz-podturna-zele-napraviti-nesto-korisno-za-zajednicu

 

Planovi za naredno razdoblje u 2017:

 1. Organizacija sportskih natjecanja („Svaki dan sprot jedan“)
 2. Organizacija izleta (Grebengard i Acreddo centar
 3. Humanitarne akcije za djecu sa Downov sindrom
 4. Organizacija kino na otvoreno
 5. Svjetski dan mladih 12.8. 2017.
 6. Organizacija čišćenja automobila
 7. Bela
 8. Tečaj plesa + plesnjaci
 9. Akcije čišćenja snijega
 10. Organizacija izleta Advent u Zagrebu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport u Sivici oduvijek je bio vrlo značajan. Bio je to način kako se maknuti od poslova i zabaviti se. Sport se počinje razvijati nakon Drugog svjetskog rata, a velik značaj u tom razvitku imaju Branko Bobetić i Josip Sever, mladi učitelji koji dolaze u Sivicu i potiču loptaške sportove. Tako se najviše razvijaju odbojka i nogomet. Nogometno igralište bilo je često seljeno, a Sivica već 1946. godine, među prvim selima u tom dijelu Međimurja, ima nogometnu momčad - “Sloboda”.

S dobrim rezultatima i sve većom popularnošću nogometa u Međimurju, mještani dobivaju još veći polet i volju za što boljom organizacijom nogometnog kluba. Tako već 1962. godine nastaje najstariji nogometni klub u općini Podturen - nogometni klub “Dobrava”, koji naziv dobiva po šumi koja povezuje Sivicu i Podturen. Pogreškom u pečatu dobivamo današnje ime kluba - “Dubrava”.

Prvi službeni natjecateljski nastup “Dubrave” bio je u sezoni 1965./1966. kada je postala jesenski prvak, ali na kraju je sezone zaostala 6 bodova za prvoplasiranom “Slogom” iz Štrigove.

 

 

 

NK “Dubrava” DANAS

Nogometni klub “Dubrava” 2015. je godine proslavio 50. godišnjicu od svog prvog službenog natjecanja. Klub broji stotinjak članova koji većinom prate seniorske utakmice, ali i one najmlađe.

Seniori se natječu u 2. međimurskoj nogometnoj ligi - A gdje postižu vrlo dobre rezultate. Klub već nekoliko godina pojačano radi s djecom i u suradnji s NK “Podturen” osnovana je u ljeto 2016. godine nogometna škola “Nogometaš 13”.

Glavna boja “Dubrave” je plavo - bijela, a uprava kluba, na čelu s predsjednikom Damirom Kerovcom, potpredsjednicima Franjom Mihalicom i Josipom Bobičancom i tajnikom Brankom Mutvarom, organizira razne događaje za sve mještane i radi na modernizaciji i poboljšanju rada kluba. Tako se uređuju svlačionice, organiziraju se odlasci na utakmice u Zagreb (npr. na utakmicu Lige prvaka Dinamo - Lyon) i šalju se na školovanje treneri koji dobivaju licencu “C” kategorije.

 

 

 

LD „FAZAN“ DEKANOVEC - PODTUREN

Florijana Andrašeca 41

40318 Dekanovec

 

Samo nekoliko mjeseci nakon završetka Drugog svjetskog rata, Izvršni odbor Okružnog narodnog odbora u Varaždinu, aktom broj 28216/45 od 24. studenoga 1945. godine odobrava osnivanje i pravila Lovačkog društva Dekanovec.  Od osnutka do danas, Društvo se više puta preustrojavalo. 1955. godine sela odnosno katastarske općine Dekanovec, Novakovec, Gardinovec, Podturen i Sivica pripale su LD „Fazan“ Dekanovec. Društvo do 2012. godine djeluje pod nazivom LD „Fazan“ Dekanovec. Te godine društvo mijenja naziv i od 2012. godine djeluje pod imenom LD „Fazan“ Dekanovec-Podturen.

Ukupna površina našeg lovištva iznosi 4094 hektara odnosno dužina lovišta iznosi polazeći od istoka prema zapadu oko 7,8 km, a od sjevera prema jugu 5,5 km. Prema lovnogospodarskoj osnovi u lovištu su stalne vrste divljači: zec, fazan i trčka. Tu su još: jazavac, kuna zlatica i bjelica, lasica mala, tvor, lisica, grlica divlja, patka divlja i dr. Od visoke divljači prevladavaju: srna, jelen i divlja svinja. Možemo istaknuti da se broj sitne i visoke divljači posljednjih nekoliko godina smanjuje posebno zbog klimatskih promjena i katastrofa te zbog ljudskog faktora (kemizacija u poljoprivredi te krivolova).

Danas društvo broji 53 člana, od toga 2 privilegirana člana, 4 pridružena člana te 47 matičnih članova, koji svojim radom i zalaganjem provode sve mjere za uspješan uzgoj divljači odnosno rade na olakšavanju života, opstanku i razmnožavanju vrsta te sve akcije na podizanju kvalitete i brojnog stanja divljači.

 

Predsjednik: Jambrošić Jasmin, univ.spec.oec.

Tajnik: Blažić Dragutin

Lovnik: Mesarek Stjepan

Blagajnik: Varga Miroslav

Subcategories

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com